VETERINĀRIJA : Publikācijas :

26.03.2019. PROTOKOLS: LJF zirgu labturības un veterinārās komisijas sēde

 419428/2_LJF LV komisijas sede_26.03.2019.doc (45.00 KB)

 

 

Biedrība „LATVIJAS JĀTNIEKU FEDERĀCIJA”

Reģ.Nr.40008023139

Rātsupītes iela 4, Rīga, LV-1067, Latvija


PROTOKOLS

LJF zirgu labturības un veterinārās komisijas sēde


2019.gada 26.martā

Nr.2/2019

pulksten 10:30 (onlainā)


Sēdē piedalās: 5 dalībnieki – priekšsēdētājs Mareks Samohvalovs, Jolanta Lapiņa, Juris Mežnieks, Iveta Daubure, Anna Vainute.


Sēdes vadītājs: Mareks Samohvalovs

Sēdes protokolētājs: Jolanta Lapiņa


Darba kārtība:

  1. M.Samohvalova ziņojums par konstatēto EI (zirgu gripas) uzliesmojumu Latvijā, Ropažu novadā stallī ar 49 zirgiem. Stallī šobrīd tiek veikti visi nepieciešamie pasākumi, t.sk. slimo zirgu ārstēšana un izolēšana, ierobežojums zirgu izvešanai vismaz uz 21 dienu;

  2. Nepieciešamie piesardzības pasākumi novietnēs ievedot un izvedot zirgus, dodoties uz sacensībām;

  3. Ierosinājumi par biodrošības pasākumu nodrošināšanu staļļos un sacensību vietās;

  4. Zirgu gripas vakcinācija, to kontrole sacensību un publisko pasākumu vietās ar zirgu piedalīšanos.

Ziņojumi un priekšlikumi

  1. M.Samohvalos izceļ, ka svarīgi, lai LJF un biedru rīkotajās sacensībās tiktu ievērotas LJF veterinārās prasības un sacensību organizatori vairāk apzinātos savu atbildību šo prasību izpildē.

  2. M.Samohvalovs informē, ka ir piedalījies LVB Zirgu ārsta sekcijas sanāksmē 15.februārī. Zirgu ārstu sekcijas viedoklis par zirgu gripu ir publicēts LJF vietnē sadaļā Veterinārija/Informācija.

  3. J.Lapiņa ierosina apkopot pieejamo informāciju par zirgiem un tiem sporta klubiem, kuri ir bijuši sacensībās kopā ar zirgu gripu, iespējams, skartajiem zirgiem šī gada martā.

  4. J.Lapiņa izsaka priekšlikumu, J.Mežniekam kā komisijas loceklim un LJF prezidija atbildīgajam loceklim par sacensību organizāciju, pārbaudīt kādas izmaiņas un uzlabojumi veikti LJF ieskaites sacensību organizācijā, vai tiek nodrošināti sacensību organizatoru veterinārārsti visās LJF kalendārā plāna sacensībās.


Nolemj:

  1. Informēt par veicamajiem piesardzības pasākumiem novietnēs, sagatavot informatīvu materiālu par zirgu gripu publicēšanai LJF vietnē sadaļā Veterinārija.

  2. Ātrākai un efektīvākai informācijas apmaiņai, LJF vietnē publicēt paziņojumu par gripas uzliesmojumu Latvijā.

  3. Kontrolēt vai sacensību organizators ir nolīdzis veterinārārstu, kurš savukārt ir iepazinies ar LJF veterinārajām prasībām un sekmē to izpildi.

  4. Pārbaudīt pēc sacensībām saņemtās atskaites formas, vai ir vēl gadījumi, kad sacensībās piedalās nevakcinēti zirgi vai netiek uzrādītas zirgu pases. Publicēt to klubu nosaukumus, kuru pārstāvji neievēro LJF veterinārās prasības.

  5. Pārbaudīt vai visos sacensību nolikumos minēta atsauce, ka zirgiem dodoties uz sacensībām obligāti jābūt līdzi zirga pasei un sacensību vietā un laikā jāievēro LJF veterinārās prasības.

  6. Apkopot ar zirgu gripu saslimušo zirgu pieejamos datus un informāciju, sekot līdzi uzliesmojuma izplatībai, nepieciešamības gadījumā papildus informēt sabiedrību.



Sēdes vadītājs


M.Samohvalovs

Sēdes protokolētājs


J.Lapiņa

Sēdes beigu laiks 12:30

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX